Elérhetőség

3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11.
Posta: 3501 Miskolc, Pf. 176.
Telefon: 46/503-120
Fax: 46/340-448
rakoczi@rfmlib.hu
kolcsonzes@rfmlib.hu

Nyitva tartás

hétfő-csütörtök: 10.00–18.00
kedd, szerda, péntek: 8.00–16.00
szombat: ZÁRVA

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkód  
Jelszó (Pl.: 0101)        
  Elfelejtett jelszó                

Slider

Nyári nyitvatartás
Nyáron is várjuk olvasóinkat, de júliusban és augusztusban valamennyi könyvtárunkban változik a nyitvatartás, és ebben a két hónapban a központi épületben is zárva tartunk szombatonként. Részletekért kattintson a képre!
Könyvajánló
A Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület gondozásában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jelent meg a 200 éve született Tompa Mihály életét és munkásságát bemutató bibliográfia. Hasznos kiadvány. Kattintson a képre!
A város versei
Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg Csorba Piroska Arany Miskolc című verseskötete Szaniszlóné Kövesdi Judit miskolci témájú akvarelljeivel. A képre kattint, olvashat néhány miskolci limericket is!
A hónap könyvritkasága
A Miskolci Töredék, vagy más néven Miskolci-kódex a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárhoz tartozó Lévay József Muzeális Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.) gyűjteményének legbecsesebb dokumentuma.
VersVonal
Miskolcon még a telefon is verset mond! A városi költészet napi ünnepség keretében ugyanis felavattuk azt a telefonfülkét, aminek kagylóját felvéve versrészleteket hallgathatunk.
Minősített Könyvtár lettünk
A díjat Hoppál Péter államtitkár adta át dr. Prokai Margit igazgatónak a magyar kultúra napján, január 22-én Budapesten. A fotón a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vezetői és a Minőségirányítási Tanács tagjai.