Jiso ráz! – újra oroszul

Kötelező volt, vagy önként tanulta, mindegy – az orosz nyelv, a kultúra és maga az ország nagyon is alkalmas arra, hogy magával ragadja azt, aki találkozik vele. Újabb találkozásra hívjuk hát az orosz nyelv kedvelőit! 

Elevenítsük fel együtt Oroszországgal, az orosz nyelvvel kapcsolatos szép emlékeinket! Csupán nosztalgiázásról lehet szó, vagy arról is beszélhetünk, milyen lehetséges és praktikus felhasználási lehetőségei vannak a legismertebb szláv nyelvnek? Deis Elena orosz származású tanárnő szerint igen, ma is érdemes foglalkozni az orosszal. Aki hasonlóképpen gondolja, azt várjuk október 7-én, szombaton (majd az azt követő szombatokon is) délután fél 3-kor a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban, a most induló orosz klubba!

Az orosz nyelvben és kultúrában már némi jártasságot szerzett érdeklődők társaloghatnak például a két nép hasonló és különböző vonásairól, a gesztusnyelv eltéréseiről éppúgy, mint a kedvelt turisztikai célpontokról – Moszkvától a Transzszibériai vasútig. Szóba kerülnek majd az egyetemek, az ünnepek, az ételek, a vallások, és természetesen a kimeríthetetlen téma, a művészet, de nem csak a klasszikusok! Nyelvgyakorlásra, kulturális barangolásra egyaránt kiváló lehetőség a klub, aminek biztos hátteret nyújtanak a könyvtár orosz nyelvi könyvei, folyóiratai, oktatócsomagjai.