Nekünk írták – olvassák Önök is!

Két könyvtárunknak, könyvtárosainknak címzett levél részleteit osztjuk meg olvasóinkkal, hogy osztozzunk az örömben is

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Hungarikumok, borsodikumok, hungarikumok című sorozata keretében meghirdetett könyvtári kincskereső játék feladatai ezen a honlapon is megjelentek, így távoli helységekből is érkeztek megfejtések. Az Aggtelekkel kapcsolatos pályázat egyik szerencsés nyertese, egy budakeszi honlaplátogatónk – miután megkapta a Varázslatos karsztvidék című jutalom könyvet – levelet írt könyvtárosainknak. Ebből idézünk:
Hatalmas örömmel láttam a csomag kibontásakor, hogy nyertem értékes játékukon! Lenyűgözően gyönyörű az ajándék album, lánykámmal és férjemmel órákig hasaltunk a szőnyegen és ámulattal néztük a varázslatos képeket. Nagyon szeretjük a természetet, a cseppkőbarlangokat!
Nagy élmény volt részt venni a kvízjátékban, főként diákéveim kedvelt könyvtára szervezésében! Sokat tanultam a megfejtések kutatása során!
Nagyon szépen köszönöm a játék lehetőségét, családom nevében is a meseszép könyvet!!!
Szívből kívánok kedves mindannyiuknak jó egészséget, sok-sok olvasót, még több mosolyt!
Viszem továbbra is a könyvtár jó hírét a világba!”
– írta H. Krisztina.
Köszönjük!
*
A zeneműtár könyvtárosainak Budapestről hozott a posta egy Debussy-kottát, és a Gyermekkuckó mellett egy levelet.

„Gyermekkoromban, még az 1900-as években kikölcsönöztem a könyvtárukból ennek a kottának egy példányát. Sajnos azóta sem vittem vissza, amiért több mint 20 éve furdal a lelkiismeret.
Egy barátom jóvoltából megszereztem ezt a példányt, és ezúton a könyvtárnak adományozom, bár tisztában vagyok vele, hogy nem teszi jóvá a kárt, amit a könyvtárnak és az olvasó (zenélő) közönségnek gyerekként okoztam.
Ezért elnézést kérek, azóta nagyon ügyelek arra, hogy mindig időben visszavigyem a kikölcsönzött könyveket. A gyerekeimet – hárman vannak, bár a legkisebb még nem jár könyvtárba – is erre tanítom”
– írta L. Péter.
Köszönjük! (A kotta feldolgozás után kölcsönözhető, az adományozó példája követhető.)