Kreatív írás – minikurzus a majálison!

Az nálad is nyerő, ha valakinek jó a szövege? Ott vagy minden slammelésen, csak éppen nem a színpadon? Ott vagy már a színpadon, de nem tudsz értelmesen rögtönözni? Vagy azért kell memóriát bővíteni a gépeden, mert grafomán vagy? Bármelyik igaz is rád, neked is jól jön egy kis kreatívírás-gyakorlat!

A kreatív írást egyetemen is tanítják. A Könyvtári Majálison nem lesz diplomaosztó, már csak azért sem, mert középiskolásoknak szól a minikurzus. Ám egy kis betekintésre, ujjgyakorlatra kiváló alkalmat teremt a Lackfi János kötő, író, a téma egyik hazai „tanáratyja” által vezetett másfél óra.

Május 7-én, szombaton délelőtt 11-től fél 1-ig lehet játszani a szavakkal, gondolatokkal, a fantáziánkkal. Hozni nem kell semmit, csak a nyitott elménket és persze az olvasmányélményeket. Hiszen az írás olvasással kezdődik. A született nagydumás is unalmassá válik, ha nem tölti után a muníciót élménnyel!

Az irodalomban viszont mindent lehet, és a lehetetlen is szabad. Hogy hogyan lehet idáig eljutni, arról szól majd ez a beszélgetés.

A külső fotó forrása a http://www.lackfi-janos.hu