Nagy Könyves Beavatás!

Tudod, ki Tris és Négyes? Akkor légy te is beavatott! Válassz csoportot, olvass el izgalmas történeteket! Írj könyvajánlót, tervezz borítót, forgass filmet – és nyerj e-bookot! 


Légy te is beavatott – és egyben beavató!

Tudod, ki Tris és Négyes? Akkor légy te is beavatott! Válassz csoportot, olvass el izgalmas történeteket! Írj könyvajánlót, tervezz borítót, forgass filmet – és nyerj e-bookot!

„Egyetlen döntés, amelytől megváltozol!” – Veronica Roth A beavatott című könyvének alcíme is lehetne a játék mottója. Ez a világhírű regénytrilógia adta az ötletet a játék szervezőinek. De az is sikerrel szerepelhet a 7 fordulós megmérettetésen, aki esetleg nem ismeri ezeket a műveket – ha 14 évnél idősebb, de 21-nél fiatalabb, és ha a csapata elég bátor, őszinte, művelt… a kreatív feladatokhoz!
A beavatott című könyv alapján szerveződnek csoportok, és így sorolták a választható 210 könyvet is a Műveltek, az Önfeláldozók, a Bátrak vagy épp az Őszinték stb. csoportjába. Ez a forma – de a tartalom éppen hogy különbözik az abban a könyvben bemutatott világtól, hiszen sokféle kreativitásra buzdítja a csapatokat.
7 fordulóban kell kiválasztani és elolvasni csapatonként 1-1 könyvet. Azután ajánlót írni róla, illetve kreatív módon is fel kell dolgozni az olvasottakat. Lehet új könyvborítót tervezni hozzá, változtatni lehet a végkifejleten, kifejező aláfestő zenét választani hozzá, vagy éppen filmet forgatni egy-egy jelenetből.
A könyvtár ehhez teret és segítséget ad. Berendezzük a tinisarkot – a fiataloknak szóló könyvekkel és kényelmes bútorokkal. Akár itt is készülhetnek a csapatok a feladatokra, hiszen a könyvtár, a könyvtárosok sok mindenben segítséget is tudnak nyújtani. De bárki megszusszanhat itt barátaival suli után…


Ide várunk mindenkit október 5-én, szerdán délután fél 5-re, a nagy Könyvválasztó Ünnepségre! Ez a játék kezdete – megismerhetik egymást a csapatok, találkozhatnak a segítő és zsűriző könyvtárosokkal, megkapják ajándékunkat, csoportjelvényüket, és más meglepetés is várja a játékosokat!
Ha szeretnél játszani, nézz szét a http://nagykonyvesbeavatas.hu/ oldalon, és regisztráld csapatod október 4-éig! Ha miskolci vagy, megköszönjük, ha a jatek@rfmlib.hu címen minket is értesítesz regisztrációdról! Hogy megkönnyítsük a döntést, eláruljuk, érdemes jelentkezni: a nyertes csapat minden tagja e-book olvasót kap, különdíj jár a legjobb könyvajánlóért, a legötletesebb megoldásokért!
És várunk szeretettel a október 5-én délután a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárba, a Választási Ünnepségre! Hozd magaddal a csapatod, a vidámságod és az ötleteidet – a többit mi adjuk!
A 14 évnél idősebb, de 21-nél fiatalabb tagokból álló 3–5 fős csapatok a játék honlapján regisztrálhatnak, és ott találnak minden további tudnivalót. A többi legyen meglepetés! Látogass a játék honlapjára! Címe: (link is external)

Regisztrálj és játssz a Nagy Könyves Beavatásban! Választási ünnepség október 5-én a II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban, részletek a honlapon: www.rfmlib.hu!

Október 4-éig lehet regisztrálni a Nagy Könyves Beavatásra, a Veronica Roth: A beavatott című regénye alapján szerveződő országos játékra. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is várja a kreatív és olvasni szerető, 14-21 éves fiatalok jelentkezését. A játék során a 3-5 fős csapatoknak nemcsak el kell olvasniuk a választott könyveket, és véleményt kell mondani róla ajánló formájában, hanem el kell mesélni egy sms-ben, vagy épp új borítót lehet tervezni hozzá, esetleg kisfilmben vagy más kreatív módon kell megidézni a sztorit. Az októberi Országos Könyvtári Napoktól a márciusi Internetfiestáig tartó beavatásra a http://nagykonyvesbeavatas.hu oldalon vagy a könyvtárban lehet jelentkezni. Választási Ünnepség október 5-én a könyvtárban!