Varsányi Zsuzsa rádiós történetei

Varsányi Zsuzsa, a Magyar Rádió legendás zenei szerkesztője RádiJÓztam című könyvének bemutatója december 19-én, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A szerzővel Czikora Ágnes riporter, egykori tanítvány beszélget.

A RádiJÓztam című könyvében Varsányi Zsuzsa szerkesztő-műsorvezető rádiós munkájával kapcsolatos történetei, visszaemlékezései sorakoznak. Olyan műsorokat idéz, mint például a Fiatalok zenés találkozója, a Zene–Szó, a Péntektől péntekig, a Hétvégi panoráma, a Magyar zeneművészek a nagyvilágban, a Zenekanál, az Éjféli jazz. Kivétel nélkül olyan műsorok voltak ezek, melyekben a muzsikát remek gondolatok körítették.
Varsányi Zsuzsa Miskolcról indult, és ma is ezer szállal kötődik a városhoz. Bár már nem itt él, de ebben könyvben a városhoz fűződő emlékeit is felidézi.
A kötethez Szegvári Katalin újságíró, műsorvezető-szerkesztő írt ajánló sorokat: „Ha nem szeretném, bizony irigyelném Varsányi Zsuzsát. Ezért inkább csodálom humoráért szívósságáért, élni akarásáért, tehetségéért, szakértelméért. Személyében igazi közszolgálati rádióst ismerhet meg az olvasó, ha netán nem hallotta remek zenei műsorait, interjúit az egykor volt Magyar Rádióban. A zenei életben Varsányi Zsuzsa neve ma is fogalom, hiszen azon kevesek egyike ő, aki nagyon sokat tett azért, hogy a magyar és külföldi zenei életet, irányzatokat és persze muzsikusokat megismerjék a hallgatók. De senki ne higgye, hogy Varsányi Zsuzsa szakbarbár. Sokoldalúságát bizonyítja, hogy kiváló pedagógus is. Sokáig együtt tanítottunk a szegedi egyetem média szakán, ahol rádiós órái nagy népszerűségnek örvendtek. Nem csak a szakmát oktatta, hanem átadta azt az elkötelezettséget, tisztességet, ami nélkül ugyan lehet, de nem érdemes a médiában dolgozni. Ajánlom ezt a könyvet a szakmának és a közönségnek is. Nem csak rádiózni jó, hanem ezt a könyvet is jó olvasni.”