Idegenlégió, avagy az élet másképpen

A korábban az idegenlégióban szolgált, ma Miskolcon élő Serge Tairapa tart francia és magyar nyelvű előadást a Francofónia ’18 sorozat keretében március 8-án, csütörtökön délután 5 órától a Szabó Lőrinc Könyvtár előadótermében. 

A legendák érdekesek, de sokkal izgalmasabb képben lenni a valóságról! Mi jut először eszünkbe például, ha azt halljuk: idegenlégió? Az, hogy kétes alakok, bűnözők gyűjtőhelye? Vagy, hogy itt minden drágább a katona életénél? Esetleg egyszerűen csak Rejtő Jenő és a legendás Senki Alfonz vagy Tuskó Hopkins? Akármi is, érdemes tiszta lapot nyitni a téma számára, mert bár a legtöbb legendának van alapja, Rejtő könyvei pedig tagadhatatlanul szórakoztatóak, a valóság egészen más! Ezért is különleges alkalom, hogy egy egykori idegenlégiós beszél a speciális haderőről a Francofónia '18 miskolci programsorozata keretében, a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban.

Az előadó, Serge Tairapa jelenleg Miskolcon él, és saját tapasztalatai alapján vezeti be hallgatóit az idegenlégió még ma is rejtélyes mindennapjaiba. Ezzel máris hiteltelenítve azt a legendát, hogy csak rosszfiúk jelentkezzenek légiósnak! Ám igazolva, hogy kemény és harcos, máshonnan alig megismerhető világ ez. A francia és magyar nyelvű előadás március 8-án, csütörtökön délután 5 órakor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Könyvtárának előadótermében.