Koccintás a könyvtárakban? – Egészségünkre!

Az Országos Könyvtári Napok idei mottójának jegyében csak tiszta forrásból származó vízzel koccintanak olvasók és könyvtárosok országszerte – csatlakozzon ön is a jelképes akcióhoz október 6-án, pénteken délelőtt! 

Csak tiszta forrásból – ez a mottója az idei, október 2–8. között zajló Országos Könyvtári Napok eseménysorozatának. A gondolat átvitt értelmű és konkrét jelentése köré is szerveznek programokat a könyvtárak, így sok „vizes”, vízzel kapcsolatos téma is előkerül az egy hét alatt. De ugyanilyen fontos az információ tisztasága, a bartóki értelemben vett hagyomány, a jó könyvválasztás is.

Zárásként, testi-lelki-szellemi egészségünkre kívánva, közös koccintásra invitálunk mindenkit – természetesen forrásvízzel! Ha egyetért a „csak tiszta forrásból” gondolattal, vagy egyszerűen csak úgy érzi: könyvtárunk ma is tiszta élményforrás az ön számára, csatlakozzon az akciónkhoz!

Várjuk október 6-án, pénteken délelőtt 10 órára, a központi épület (Görgey u. 11.) előadótermébe, ahol Jarvis őrnagy tart előadást a vízről, keresve a választ a fontos kérdésre: miért pazaroljuk azt, amiben szűkölködünk? Ezt követően (ha az előadáson esetleg nem tud részt venni: 11 órakor) kerül a Miskolc környéki források vize a poharakba, hogy egy közös koccintással kívánjuk egészségünkre, így is felhívva a figyelmet: becsüljük meg értékeinket, ami nélkül nincs élet – jelesül az ivóvizet és a tudást.

Cseppecske - online kvíz

http://osszefogas.kjmk.hu/cseppecske.aspx