Könyvtári napok: Csak tiszta információforrásból!

A tiszta víz éltető! A hiteles információ érték! Ezért is lett az Országos Könyvtári Napok (OKN) ez évi mottója az, hogy Csak tiszta forrásból! Az OKN keretében október 2–8. között ismét áradnak a könyvtári programok és kedvezmények. 

A miskolci könyvtárak régóta szerepet vállalnak a környezettudatos szemléletformálásban, abban, hogy minél többekhez eljussanak az ezzel kapcsolatos információk, újdonságok. Ugyanakkor nemcsak ezért fontos számunkra a Csak tiszta forrásból! szlogen. Hanem azért is, mert a minden pillanatban ránk zúduló híráradatban a könyvtárak a hiteles információ forrásai.
Ahogy azt olvasóink megszokhatták, az Országos Könyvtári Napok keretében sok mindent kínálunk – ismét lesz a fiataloknak Nagy Könyves Beavatás játék, családi akadályverseny és Olvasók királya-koronázás a Könyves Vasárnapon, megtartjuk a megbocsátás napjait, adunk beiratkozási kedvezményt…

Az Országos Könyvtári Napok programja innen letölthető »

Az alábbiakban a kedvezményekről is mindent megtudhatnak – méghozzá tiszta forrásból!

Árad az információ – ingyen internet négy napon át
Október 5–8. között, csütörtöktől vasárnapig a szokásos kedvező díjat sem kell fizetni a könyvtári internethasználatért. Az internetezés többi feltétele nem változik.

Árad az ajándék – ingyenes vagy félárú beiratkozás bónusszal
Október 6-án, pénteken ingyen lehet egy évre beiratkozni (vagy a tagságot meghosszabbítani), azoknak, akik még nem voltak regisztrálva, ill. 2017. december 31-ig lejár az olvasójegyük.

Aki lemarad az ingyenes napról, az másnap szépíthet, szombaton páros napot tartunk nyitva tartó könyvtárainkban (Rákóczi, Szabó).
Október 7-én, szombaton hozzon magával egy másik beiratkozót, és mindketten 50 százalékos kedvezményt kapnak, azok, akik még nem voltak regisztrálva, ill. 2017. december 31-ig lejár az olvasójegyük. (A kedvezmény egy éves beiratkozás esetén érvényes, akkor, ha a páros egyik tagjának sem ingyenes a beiratkozás.) Ráadásként választhatnak féléves DVD bérletet vagy egyhónapos internet bérletet vagy egy, a központi épületben beváltható kávéjegyet ajándékba.

Árad a megbocsátás – elengedjük a késedelmi díjat
Október 6–8. között, péntektől vasárnapig ismét elérkeznek a megbocsátás napjai. Aki késedelembe esett, de ezen napok valamelyikén visszahozza a kölcsönzött dokumentumot, „büntetés” (késedelemi díj fizetése) nélkül megteheti. Azoknak tudunk megbocsátani, akik eddig még nem éltek ezzel a különleges lehetőséggel.