A magyar széppróza napján – találkozó Csorba Piroskával

Nem Miskolc szülötte, de ez a város meghatározó szereppel bír életében. Csorba Piroska vallott erről versben, prózában – és erről vall a magyar széppróza napja alkalmából, a Petőfi Sándor Könyvtárban, február 15-én, csütörtökön délután fél 5-kor kezdődő közönségtalálkozón.

Csorba Piroska Szabó Lőrinc- és megyei Prima díjas író, költő, nyugalmazott középiskolai tanár – szerzőként vagy pedagógusként, de szinte minden miskolci ismeri a nevét. Olvastuk sorait, melyekben megszólalnak a szeretett városához fűződő emlékek, történetek, érzelmek. Ő itt talált otthonra, és a hely legendáriumát feltárva segít minden miskolcinak abban, hogy minél inkább otthonának érezze a várost.

A Magyar Írószövetség Választmánya az elmúlt év végén döntött úgy, hogy ezután Jókai Mór születésnapja, február 18-a egyben a magyar széppróza napja legyen. Ehhez az országos programsorozathoz kapcsolódik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Petőfi Sándor Könyvtárának február 15-ei rendezvénye, ahol az író, aki lelke fővárosának nevezte Miskolcot, most közönségtalálkozó keretében vall életéről, munkáiról, a városhoz és az itt élő emberekhez való viszonyáról.