Miskolcon még a telefon is verset mond!

A városi költészet napi ünnepség keretében felavattuk azt a telefonfülkét, aminek kagylóját felvéve versrészleteket hallgathatunk. 

Miskolcon minden évben Lillafüreden találkozik a város verskedvelő közönsége április 11-én, a költészet napján – ott, ahol József Attila Óda című költeménye született. Idén a könyvtárunk által szervezett ünnepség keretében adtuk át a közönségnek a VersVonalat, azt a telefonfülkét, aminek kagylóját felemelve nem vonalat kapunk, hanem versek szólalnak meg benne. Harminc magyar költő – Balassitól Lackfiig – gyönyörű sorai hallgathatók meg a fülkében két miskolci előadó, Vajda Éva és Balázs István hangján.

A fülkét kipróbálták a költészet napi ünnepség vendégei, többek között Jánosi Zoltán irodalomtörténész és Papp Ferenc, Miskolc város Kulturális és Városmarketing Osztályának vezető főtanácsadója is.

A VersVonal ötletét Örkény István: Ballada a költészet hatalmáról című egypercese adta. A fülke egy hétig marad Lillafüreden, a Palotaszálló bejárata és az Óda-tábla közötti területen, azután a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár előtt várja azokat, akik költőkkel szeretnének telefonálni.
A VersVonalról és a költészet napi ünnepségről itt nézhető meg képgaléria, illetve videó-összefoglaló.