Móra-nap római katonákkal, bábszínházzal

A város napján rendezik meg idén a megújult Móra-napot az avasi könyvtárban. Nemcsak óvodások mesélnek, hanem az író dédunokája, Vészits Andrea, sőt, római legionáriusok is!
 

1933. május 16-án járt Móra Ferenc utoljára Miskolcon, ezért az író nevét viselő avasi könyvtár mindig ilyentájt tartotta meg emléknapját. Most egy picit előrébb hozzák, a Móra-napot, hogy csatlakozhassanak a város napjához. Május 11-én, pénteken délelőtt 11 és délután 3 óra között egy megújult rendezvénnyel emlékeznek az íróra, munkásságára és Miskolcon töltött boldog napjaira.

Avasi óvodások adnak elő mesét, majd Vészits Andrea, az író dédunokája az Aranykoporsó című regény keletkezéséről beszél. Azért, hogy a Diocletianus császár korában játszódó történetbe minél inkább bele tudják élni magukat a kisiskolások, a Colonia Rostallo Római Hagyományőrző Társaság tart rendhagyó történelemórát, bemutatva a római katonák fegyvereit, ruházatát, és persze néhány hatásos fegyverforgatási trükköt. Végül a Kalamajka Bábszínház szórakoztatja a kicsiket – és minden érdeklődőt, hiszen – természetesen – nemcsak az iskolások, hanem minden érdeklődő előtt nyitott.