Újranyit a megújult Petőfi könyvtár!

Ismét a régi helyén a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár! A megújulást szeptember 29–30-án programokkal ünnepeljük – ezekre szeretettel hívunk mindenkit! Hétfőn pedig kinyit a könyvtár, október 2-ától lehet kölcsönözni, és újra számos rendezvény is várja majd az olvasókat. 

Tavasz elejétől a nyár végéig a Bagolyvárban működött a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Petőfi Sándor Könyvtára, mert Miskolc város „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című projektje keretében klímatudatos és energiahatékony felújításon esett át az épület.

Kívülről is látványos az új lábazat, a festés, a cserépre cserélt palatető, az új nyílászárók, és szembeötlő az akadálymentesített bejárat is. De bent is nagy változások történtek: a könyvtár a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával megújította a bútorzatot, így az olvasók egy teljesen új Petőfi könyvtárba járhatnak ezentúl! Ami változatlan: a földszinten található a felnőtt olvasó, az emeleten a gyerekek birodalma.

A város, mint a Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja projekt gazdája és a könyvtár szeptember 29-én, pénteken és 30-án, szombaton programokkal vár minden érdeklődő miskolcit, hogy együtt beszélgessünk a projektről, és az egész családnak szóló programokkal megünnepeljük első elemét, a felújított könyvtár átadását.