Legfrissebb híreink

Térben és időben is utazhat, aki részt vesz játékunkban. Töltse ki a totót, és jutassa el a könyvtárba. Dobja be a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.) a földszinti pulton elhelyezett dobozba, vagy adja le a II. emeleti zeneműtárban, de elektronikus levélben is beküldheti a jatek@rfmlib.hu címre.

Internet Fiesta
2017. március 22-29.
 

A kaptárkövek és a bükkaljai kőkultúra – A természeti és a kulturális örökség védelme címmel Baráz Csaba, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Természeti és Oktatási Osztály vezetője tart előadást március 24-én, pénteken délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u . 11.) A belépés ingyenes.
 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Hahó, könyvtár(s)ak! címmel olvasásnépszerűsítő játékot hirdet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – azon belül is a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez (KSZR) csatlakozott településeken – élő 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára. A legjobban szereplő játékosok egyhetes nyaralást nyerhetnek.

Sáfáry László

Egy elfeledett költő: a kárpátaljai Sáfáry László címmel Finta Éva beregszászi születésű, Sárospatakon élő költő, főiskolai tanár tart előadást március 23-án, csütörtökön délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.). Sáfáry László verseit Lukács Gábor színész adja elő.

Legkedvesebb Arany János-költeményem címmel rajzpályázatot hirdet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében élő 3–8. osztályos tanulók részére – a költészet napja tiszteletére, a 200 éve született Arany János költő emlékére – a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár.

Nem térkép e táj címmel Pazár Éva miskolci művésztanár műveiből nyílik kiállítás március 9-én, csütörtökön délután fél 5-kor a miskolci Szabó Lőrinc Könyvtárban. 

A felső-majláthi villamos-végállomáson, a Bagolyvárban működik március 6-ától, hétfőtől a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár. Itt is lehet helyben olvasni, könyvet kölcsönözni, a várótermi folyóirat-olvasót pedig az indulásra váró utasok is használhatják. Valószínűleg nyár végéig maradnak ideiglenes helyükön – miközben megújul a könyvtár épülete.

 

A ház, a környék, a lakótelep, a városrész – tehát kisebb részletekben, de maga a város a témája a minden páros hét hétfőjén, így legközelebb március 6-án délután 4 és 6 óra között összeülő, könyvtári Nosztalgia KFT klubnak.

 

KÉSZ

Folytatódik a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Miskolci Csoportjával szervezett, dr. Mezei István tudományos kutató által vezetett szemináriumi sorozat a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolci, Görgey A. u. 11.). A belépés díjtalan!

Oldalak