Legfrissebb híreink

Kultusz és felejtés – Lévay József irodalmi és társadalmi státusza. Ezzel a címmel jelent meg dr. Porkoláb Tibor egyetemi docens könyve, melynek bemutatója április 27-én, csütörtökön du. 4 órától kezdődik a Szabó Lőrinc Könyvtár előadótermében. A kötet fontos eredménye a 2015-ben kezdődött Lévay József Centenáriumi Emlékprogramnak. 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Hahó, könyvtár(s)ak! címmel olvasásnépszerűsítő játékot hirdet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – azon belül is a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez (KSZR) csatlakozott településeken – élő 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára. A legjobban szereplő játékosok egyhetes nyaralást nyerhetnek.

Szabó Magda Kossuth-díjas író születésének 100. évfordulója tiszteletére mutatja be Piros Ildikó Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész Abigél titkai – Töredékek Szabó Magda írónő életművéből című önálló estjét 2017. május 11-én, csütörtökön délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). Az ingyenes belépők – a könyvtár tagjai és a regisztrált olvasók számára – a könyvtár földszintjén, a kölcsönző pultnál vehetők át a könyvtár nyitvatartási idejében.

A városi költészet napi ünnepség keretében felavattuk azt a telefonfülkét, aminek kagylóját felvéve versrészleteket hallgathatunk. 

Az Időutazás a zene világában című játékunk lezárult. Több száz megfejtés érkezett, rengeteg hibátlanul megoldott zenei totót juttattak el hozzánk a játékosok.

Személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlása 

Arany János

Legkedvesebb Arany János-költeményem címmel megyei szintű rajzpályázatot hirdetett általános iskolai tanulók részére – a költészet napja tiszteletére, a 200 éve született Arany János költő emlékére – a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. A pályázat eredményhirdetését április 11-én, kedden délután 2 órától tartjuk a könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). 

Miskolcon nem csak EGY NAP a költészet napja!

Miskolcon ebben az évben sem csak egy napon ünnepeljük a magyar költészet napját: március 30-ától mindennap lesz valamilyen „verses”rendezvény a város könyvtáraiban. A VersVonal telefonfülke pedig az ünnep után még egy hétig Lillafüreden várja a szép szavakra és gondolatokra fogékony kirándulókat.
 

Jánosi Zoltán

Jánosi Zoltán József Attila-díjas író, irodalomtörténész tart előadást Miskolc és a megye irodalmáról március 30-án, csütörtökön délután fél 5-től a könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). Az irodalmi est bevezetőjeként Vajda Éva, a Miskolci Nemzeti Színház művésze mutatja be erre az alkalomra készült, Jánosi Zoltán műveiből összeállított irodalmi műsort.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Honismereti Egyesület közgyűlést tart 2017. március 29-én, szerdán délután 1 órától II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban (Miskolc, Görgey A. u. 11. sz.).

 

Oldalak