Legfrissebb híreink

Könyvtárunk nemzetközi program keretében szervez előadássorozatot az ötven év felettiek számára. Segítsen nekünk ebben, töltse ki kérdőívünket, mondja el, mi érdekelné leginkább! 

A 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapok miskolci és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei megnyitója idén június 7-én, szerdán du. 4 órakor lesz, a miskolci Könyvtéren (Erzsébet tér). Az ünnepi könyvhét programsorozatát megnyitja: Serfőző Simon Kossuth- és József Attila-díjas író, költő.

A Miskolcon élt szülőktől származó, az egykori Szovjetunió területén született, ma Kanadában élő Vladimír Rott A sors ellenében I. című kötetének az Orpheusz Kiadónál megjelent II. kiadásának bemutatója – az ünnepi könyvhét keretében – június 6-án, hétfőn délután 3 órakor kezdődik a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Görgey A. u. 11.) A szerzővel beszélget: Mezey Katalin Kossuth- és József Attila-díjas író, költő, műfordító.

A Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játék szóbeli döntője 2017. május 29-én, hétfőn délelőtt 10 órakor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.) A zsűri elnöke Balázs Ágnes író, színművész lesz. 

Szabadtéri könyves – könyv(társas) – fesztivált rendez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 2017. május 13-án, szombaton délelőtt 10 órától a központi épületben és az előtte lévő téren (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A család minden tagja számára kínálnak érdekes programokat a szervezők. Lesz mulatság, játék, vetélkedő, bábelőadás és persze irodalmi előadás is.

 

Most jutalomért szabadulhatunk meg fölöslegessé vált számítógépes egereinktől! A Kaffka könyvtár Fekete Macskájának torkán mind lecsúszik – a legtöbb egeret gyűjtők a bobpályán tehetik ugyanezt! 

Az ország 96 versenyző csoportja közül lett a negyedik legjobb a miskolci Szóköz csapat az 5 hónapon át tartó Nagy Könyves Beavatás olvasásnépszerűsítő játékban. Ugyanők elnyerték a Legkreatívabb feladat különdíját is! 

Kultusz és felejtés – Lévay József irodalmi és társadalmi státusza. Ezzel a címmel jelent meg dr. Porkoláb Tibor egyetemi docens könyve, melynek bemutatója április 27-én, csütörtökön du. 4 órától kezdődik a Szabó Lőrinc Könyvtár előadótermében. A kötet fontos eredménye a 2015-ben kezdődött Lévay József Centenáriumi Emlékprogramnak. 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Hahó, könyvtár(s)ak! címmel olvasásnépszerűsítő játékot hirdet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – azon belül is a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez (KSZR) csatlakozott településeken – élő 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára. A legjobban szereplő játékosok egyhetes nyaralást nyerhetnek.

Szabó Magda Kossuth-díjas író születésének 100. évfordulója tiszteletére mutatja be Piros Ildikó Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész Abigél titkai – Töredékek Szabó Magda írónő életművéből című önálló estjét 2017. május 11-én, csütörtökön délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). Az ingyenes belépők – a könyvtár tagjai és a regisztrált olvasók számára – a könyvtár földszintjén, a kölcsönző pultnál vehetők át a könyvtár nyitvatartási idejében.

Oldalak