Gömör és Komlóska a Magyar Krónikában

Utolsókból elsők címmel Komlóskáról jelenet meg riport a Magyar Krónika 2014. decemberi számában, egy másik írás pedig Gömör magyarországi településeit mutatja be.
„Komlóskán háromszáz éve nem járt közjogi méltóság, a térségben 1998 óta miniszterelnök sem. Az eldugott kis falu önerőből lett mintatelepülés. A polgármester szerint, ha minden központi utasítást betartottak volna, már nem léteznének. A legnagyobb baj az, hogy négy évre választott vezetők döntik el egy-egy falu sorsát, noha gyakran ezeréves településekről van szó. Talán csak hagyni kellene élni őket, akkor majd megmutatják: csodákra képesek” – ezzel a gondolattal zárul az írás.

A Magyar Krónika decemberi számában a másik, megyénkkel kapcsolatos cikk címe: A magyarországi Gömör. Az itteni nevezetességek, látnivalók, műemlékek bemutatása után azt írja a szerző, Fónagy János parlamenti államtitkár: „A rövid mondatok a magyarországi Gömör életképességét bizonyítják, és biztosítékot arra, hogy a vidéknek nemcsak múltja, de jövője is van.”
Mindkét cikk megjelent – elejétől végig – a Magyar Krónikában.
A lap megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban (is).