Könyvtári királyválasztás

Indul a könyvtári királyválasztási kampány! Mesésen, játékosan, de nagyon komolyan. A pályázó gyerekek közül bárki az Olvasók királya/királynője lehet: ha ismeri (vagy megismeri) az ajánlott könyveket, és megoldja, majd beküldi

helyesen kitöltve a mellékelt feladatlapot.

Ki a király? Nem kérdés: a könyvtárban az olvasó. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában az idén is megválasztják, sőt megkoronázzák az Olvasók királyát és az Olvasók királynőjét. A megtisztelő címet azok a gyerekek kaphatják meg, akik elolvassák a könyvtár által ajánlott könyveket, majd kitöltik az irodalmi művekkel kapcsolatos feladatlapot. Az idén a következő könyvekhez kapcsolódnak a játék kérdései: Csukás István: Radírpók, Bálint Ágnes: Az elvarázsolt egérkisasszony, Kányádi Sándor: Talpas történetek, Lázár Ervin: Berzsián és Dideki, Móra Ferenc: A szalontai kovács, Az aranycsináló; Ki álmodta a legszebbet?
A pályázati lap letölthető a könyvtár honlapjáról (INNEN IS), vagy átvehető a gyermekkönyvtárban. A kitöltött feladatlapot október 11-ig kell eljuttatni a könyvtárba – személyesen, postán (II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára, 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) vagy e-mailben (gyermek@rfmlib.hu). A könyvtári „királykoronázás”, az ünnepélyes eredményhirdetés, valamint a könyvajándékok ünnepélyes átadása 2014. október 19-én, az Országos Könyvtári Napok záró rendezvényén, a Könyves Vasárnapon lesz a könyvtárban.

Feladatlap