Videótár

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 6. alkalom

Időpont: 2016. december 1. 13:00 - 15:30
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előadóterme, 3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.

Hatodik alkalommal Dr. Tóvári Judit - PhD főiskolai tanár, az új generációs könyvtári rendszerek és katalógusok, az újfajta könyvtári adatleírási modellek aktuális témájáról tart előadást, melynek címe: A MARC problémái, az FRBR adatmodell a dokumentumok leírásához lesz.

Egyelőre a nyers, streamelt előadás elérhető itt:

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 5. alkalom

Időpont: 2016. november 10. 14:00 - 16:30
Helyszín: ME KöLM Tanácsterem

Ötödik alkalommal Nagy Gyula - az SZTE Klebelsberg Könyvtár Automatizálás Fejlesztési Osztály Digitalizálási csoport munkatársa - előadásának témája a személyes információszervezés hat alapelve, gyakorlati példákkal illusztrálva valamint a webkettes eszközök oktatási célú hasznosítása volt.

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 4. alkalom

Időpont: 2016. október 28. 13:00 - 15:30
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előadóterme, 3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.

Negyedik alkalommal Tőzsér Istvánné Géczi Andrea, az egri Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatója tartott előadást: Közösségépítés a könyvtárakban, a könyvtár, mint közösségi tér címmel.

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 3. alkalom

Időpont: 2016. szeptember 27. 14:00 - 16:30
Helyszín: ME KöLM Tanácsterem

Harmadik alkalommal Holl András, az MTA Könyvtár és Információs Központ informatikai főigazgató-helyettese a könyvtárak tudománytámogatási feladatairól tartott előadást: tudománymetriai kérdésekről, a nyílt hozzáférésű publikálásról, a publikációk és a kutatási adatok megőrzéséről, valamint a Magyar Tudományos Művek Tárával kapcsolatos újdonságokról.

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 2. alkalom

Időpont: 2016. június 30. 14:00 - 16:30
Helyszín: II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előadóterme, 3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.

Második alkalommal Dr. Pajor Enikő PhD szakvezető főiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem, Juhász Gyula Pedagógusképző Kar): "Átváltozások - a könyvtári hivatás metamorfózisai" című előadását hallgathattuk, nézhettük és beszélhettük meg. 

"A jövő könyvtára felé ..." webináriumi sorozat 1. alkalom

Időpont: 2016. május 31. 14:00 - 16:30
Helyszín: ME KöLM Tanácsterem

Első alkalommal Dr. Tóth Máté, a Könyvtári Intézet Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályának munkatársa, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa tartott vitaindító előadást "A könyvtár és a könyvtáros jövője: könyvtári paradigmaváltás és a hibrid könyvtár" címmel.

Kelemen Didák nyomában – könyvtári ankét


A miskolci minorita templomot és az egykori iskolát is építtető Kelemen Didák (1683–1744) minorita szerzetes tiszteletéről, a szentté avatások rendjéről is szó volt a Kelemen Didák nyomában című ankéton február 25-én a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvény vendége volt a Kelemen Didák szülőhelyén szolgáló Kopácsi Ferenc kézdialmási plébános is. A felvételt Dobos Klára, az Új Misszió folyóirat szerkesztője készítette.

Oldalak