Alma és fája – Apa és lánya

A Pozsonyban élő Mács József íróval, és az idén Szabó Lőrinc-díjjal kitüntetett Mács Ildikó szerkesztővel találkozhatnak az érdeklődők június 13-án, péntek délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Alma és fája – ez a címe a Kossuth rádió rendhagyó, páros portrésorozatának. Ebben a műsorban olyan szülőket és gyermekeket, mestereket és tanítványokat mutatnak be, akik jelentős eredményeket értek el a magyar kulturális életben. A sorozat tavaly június 28-i adásában a felvidéki magyarság krónikásaként tisztelt, Pozsonyban élő Mács József író és unokája, a miskolci születésű Kamarás Máté énekes-művész – Mács Ildikó, a Magyar Rádió miskolci tudósítójának fia – mutatkozott be. Az idei ünnepi könyvhét keretében június 13-án, péntek délután fél 5-től az Alma és fája – Apa és lánya című könyvtári közönségtalálkozó vendége lesz Mács József és lánya, Mács Ildikó.
(A 2010-ben Miskolci Múzsa-díjjal kitüntetett Kamarás Máté, a miskolci Herman Ottó Gimnázium egykori diákszínjátszója Bécs után jelenleg Japánban él. A szigetországban az Elisabeth című musical férfi főszereplőjeként hatalmas sikereket ért el. Az idén a visegrádi négyek és Japán közötti kapcsolatfelvétel tizedik évfordulója alkalmából kulturális nagyköveti feladatokkal bízták meg a művészt. Feladata tehát van bőven, de – a tervek szerint – június 13-án ő is II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban lesz.)