Beavatás

Jó hír! Az irodalomban mindent lehet, és a lehetetlent is szabad. Hogyan juthatunk el idáig? Erről lehet beszélgetni, ezt lehet kipróbálni Vörös István József Attila-díjas költővel a Könyvtári Majálison, május 9-én!

Olvass, és engedd szabadon a fantáziád! – ez jelmondata is lehetne az alkotó írás művészetének. Az írás olvasással, fantáziálással, képzelődéssel, a szavakkal való játékkal kezdődik.

Az irodalom öröm, szórakozás, kikapcsolódás, az önmegértés eszköze, legyen szó akár olvasásról, akár írásról – ha elég merész olvasók és elég merész írók vagyunk.

Lássuk hát az elsősorban középiskolás merészeket! Regisztrálni május 6., szerda este 8 óráig, a név és az iskola megadásával lehet a következő e-mail címen: mkatalin@rfmlib.hu

A feladat előre:
Válassz ki egy jól ismert költőtől (mint pl. Petőfi, Arany, Ady, József Attila, Radnóti, Pilinszky, Nemes Nagy Ágnes, Nagy László, Petri György) egy ismert és unásig elemzett verset, és írj róla maximum egy oldalas elemzést, amiben szándékosan félreérted a szöveget. Nem kell, igaz legyen, csak valamiképpen stimmeljen mégis. Kiindulhatsz egy egyszerű félreolvasásból, az álmoskönyvből, ahogy tetszik. Csak a vers üzenetével ne törődj! Olvass, és engedd szabadon a fantáziád!

A majális programját itt találod!