Fábián Janka lesz a Kaffka könyvtár vendége

A népszerű írónő, Fábián Janka – többek között az Emma-trilógia szerzője – lesz a Kaffka Margit Könyvtár vendége október 11-én, szerdán délután fél 5-től. És nem is egyedül érkezik… 

Ebben az esetben jelentősége van annak, hogy a szerző nő. Nemcsak azért, mert Fábián Janka történelmi-romantikus regényeinek olvasótábora nagyrész hölgyekből áll. Hanem azért is, mert a meglehetősen férfiközpontú Nyugat-érában egyedüli nőként nevet szerző, Ady által „nagyon-nagy író-asszonynak” nevezett Kaffka Margit nevét viselő könyvtár hívta meg – elsőként korunk íróasszonyai közül.

Az író-olvasó találkozón, melyen beszélgetőtársa Jenei László miskolci író, szerkesztő lesz, kiderül, miért lett Mezei Johannából Fábián Janka, hogyan lett a történész-nyelvtanárból író. Biztosan szóba kerül, hogy a szórakoztatás és a történelmi ismeretek átadása hogyan fér meg egy könyvben – és hogy szereti-e az állatokat, bár erre a kérdésre részben már most tudhatjuk a választ, hiszen nem egyedül érkezik, vele jön Mangó nevű kiskutyája is.