„Múlt egy kattintásra” – Kassán és Miskolcon is

A kassai Bocatius János Nyilvános Könyvtár és a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár munkatársai közösen készítik a „Múlt egy kattintásra” – Kassa és Miskolc nevezetes emléktáblái című mobilapplikációt. Ez lesz a témája 2019. november 18-án, hétfőn  délután 2 órakor kezdődő  workshopnak, és ehhez kapcsolódik a délután 3 órakor megnyíló fotókiállítás is a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Az Európai Unió által támogatott projekt célja, hogy bemutassa Kassa és Miskolc történetét, a két város építészeti nevezetességeit, helytörténeti eseményeit és személyiségeit egy emléktáblákról szóló interaktív, magyar-szlovák-angol nyelvű mobilalkalmazáson keresztül. Az applikáció tartalmazza 100 kassai és 50 miskolci emléktábla fotóit, a róluk szóló információkat és a szakirodalmat – csatlakozva a könyvtárak online katalógusához. Mindehhez kapcsolódik egy 3D-s virtuális séta is, amely segíti az emléktáblák bemutatását. Az applikáció használatát egy szabadon letölthető kisfilm is bemutatja.
A két könyvtár fotóversenyt is hirdetett, a pályázók az emléktáblákról készült művészi igényű képpel nevezhettek. A fotókiállítás megnyitója és a verseny eredményhirdetése  a workshop után, 2019. november 18-án, hétfőn  délután 3 órakor lesz a miskolci könyvtárban.

Csatolmányok
AnhangGröße
Bild Icon MEGHÍVÓ285.85 KB