A gondozónő – egy év alatt két kiadásban

Eredetileg tavasszal, az ünnepi könyvhéten tartottuk volna Bátorligeti Mária A gondozónő című regényének bemutatóját, de ez akkor a járványveszély miatt elmaradt. Azóta kikerült a nyomdából a könyv második kiadása is, és a tervek szerint 2020. október 28-án, szerdán délután fél 5-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.) megtartjuk a kötetbemutatót is.

MEGTARTOTTUK! OTT KÉSZÜLTEK EZEK A KÉPEK.

A Miskolcon élő Bátorligeti Mária A gondozónő című regényét először 2020 tavaszán a Holnap Magazin jelentette meg, majd nyáron az Irodalmi Jelen gondozásában kikerült a nyomdából a második kiadás is.
Az Irodalmi Jelen ajánlása szerint „Bátorligeti Mária az évtized egyik legjobb magyar regényével jelentkezett. (…) Végig feszültségben tartja az olvasót. Témája időszerű: külföldön munkát vállaló fiatal nő története. Gyönyörű a regény nyelvezete, meghökkentőek költői képei. A történet pedig a kegyetlen realitás és egy mágikus, képzeletbeli világ keveréke.”
A könyvtári kötetbemutatón Kégl Ildikó író, újságíró beszélget a szerzővel, és Ötvös Éva színművész, valamint Balázs István versmondó olvas fel részleteket a regényből.