Napközis táborok a könyvtárban

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is várja napközis táborába az érdeklődő gyerekeket. A központi épületben zajló egy hétig tartó esemény ugyan 2021. július 9-én pénteken véget ért, de három fiókkönyvtár augusztusban ismét várja a jelentkezőket.

A napokban fejeződött be a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében zajló Szünidei mozaik elnevezésű napközis tábor. Az öt napig tartó eseményen 25 általános iskolás alsó tagozatos kisdiák vett részt. A programban nemcsak különböző foglalkozások, hanem kirándulások is szerepeltek.

A fiatalok megismerkedhettek a könyvtárral, betekintést nyerhettek annak mindennapjaiba. Kézműves foglalkozásokon vehettek részt, valamint a játékok és a mesék sem maradhattak el. Az egy hét során Csorba Piroska költővel is megismerkedhettek, valamint a Miskolci Szimfonikus Zenekar munkájába is bepillanthattak, ahol a hangszerek világa valósággal elbűvölte a gyerekeket. A korábbi évekhez hasonlóan most sem maradt el a Baráthegyi Majorság Erdei Iskolájába és a Vadasparkba tett látogatás sem. Az öt nap során a gyerekek számos élménnyel gazdagodtak és már most várják a következő évi tábort.

Azonban azoknak sem kell csüggedniük, akik erről az alkalomról most lemaradtak, hiszen az intézmény három fiókkönyvtára a József Attila Könyvtár, a Petőfi Sándor Könyvtár és a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár is várja a 7-12 éves korosztály jelentkezését táborába 2021. augusztus 23-27. között. A három helyszínen kreatív foglalkozásokkal, mese délelőttel, játékokkal és kirándulásokkal várják az érdeklődőket. Jelentkezni 2021. augusztus 2-án, hétfőn 12 óráig a fiókkönyvtárak e-mail-címén (jozsefkvt@rfmlib.hu, petofikvt@rfmlib.hu és szabolib@rfmlib.hu) lehet.