Hajrá, Munkás! Rúgd a bőrt!

Könyvet írt a Munkás focicsapat és egyben Miskolc hajdani sportéletéről Varga P. Aladár, megszületett tehát egy 521 oldalas kiadvány, egy labdarúgó-krónika, ami hamarosan napvilágot is lát Hajrá, Munkás! címmel.

A Munkás, azaz a Miskolci Munkás Testedző Egylet (MMTE) 1910-ben alakult. Ez a sportkör egyike volt azoknak a belvárosi kluboknak, amelyek az akkoriban még meglehetősen szerény népkerti sporttelepen játszották első bajnoki labdarúgó mérkőzéseiket. Pezsgő sportélet jellemezte ez idő tájt Miskolcot, sorban alakultak a sportklubok. Valamennyi egyesülete egyben nagy riválisa is volt a többinek. Több mint 70 éves fennállása során hosszú évtizedeken át - a legnagyobb városi ellenlábas MVSC mellett - a Munkás nagy riválisa volt a Diósgyőri VTK és Diósgyőri AC csapatainak és a Perecesbányatelepi TK csapatának is.

Mindezekről és még sok minden másról beszélget a szerzővel Brézai Zoltán 2022. november 24-én, csütörtökön 16 órakor könyvtárunk második emeletén. Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt.