Legfrissebb híreink

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a központi épület és valamennyi tagkönyvtár július 2-től augusztus 31-ig nyári nyitvatartás szerint várja olvasóit. Ez alatt az időszak alatt a központi épület szombatonként és augusztus 8-tól 21-ig minden nap zárva lesz.  

Különleges kiállítás várja az érdeklődőket 2022. július 4-étől, hétfőtől az avasi Móra Ferenc Könyvtárban (Miskolc, Klapka György u. 2.). Bencs Klára jóvoltából a használhatatlan, leselejtezett könyvekben is megláthatjuk a bennük rejtőzködő szépséget. Kollégánk évek óta készít könyvszobrokat.

Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg a Herendi 2004 Kiadó gondozásában Mucsi József Kocsmadalok című kötete – sok-sok tréfás és elgondolkodtató történettel, szellemes karikatúrával és klasszikus idézettel.

Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg a Herendi 2004 Kiadó gondozásában Horváth János, Miskolcon élő festőművész, szociális munkás, főállását tekintve villanyszerelő Mikor megyek hazafelé című önéletrajzi kötete – sok-sok képpel és fotóval.

A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (3530 Miskolc, Mindszent tér 2.) 2022. június 25-én, a Szent Iván-naphoz legközelebbi szombaton kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programjához. A hagyományos rendezvényen ezúttal is színes produkciók várják az érdeklődőket. 

A Magyar Napló Kiadó gondozásában, a Rádiusz könyvek sorozatban jelent meg a beregszászi születésű, Sárospatakon élő József Attila-díjas költő, Finta Éva Noé bárkáján rózsatő című verseskötete.

E havi könyvritkaságunk, A’ nemorvosokat az orvosok’ megesmerésére és kiválasztására vezérlő útmutatás című könyvünk Miskolc első nyomdásza, Szigethy Mihály (1760–1831) 1814-ben megjelent miskolci kiadása.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára (Miskolc, Görgey A. u. 11.) nyári napközis táborba hívja a kisiskolásokat (az 1., 2., 3. és 4. osztályosokat).

A miskolci ünnepi könyvhét idén is változatos programokkal, több helyszínen várja az érdeklődőket. Az alábbiakban közzétesszük a 93. Ünnepi Könyvhét teljes programját.


 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) nemzeti program keretén belül előfizetett elektronikusan elérhető szakirodalmi adatbázisok a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár beiratkozott olvasói számára távoli, ún. eduID eléréssel is hozzáférhetők, akár otthonról is.

Pages