Legfrissebb híreink

Kedves Olvasónk!

Minden dokumentum kölcsönzési határideje két alkalommal meghosszabbítható, ha arra előjegyzést nem vettek fel. Könyvtárhasználati szabályzat

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel a kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét egységesen április 15-re meghosszabbítja.

Hosszabbítást kérhet telefonon (46/593-222), e-mailben (kolcsonzes@rfmlib.hu), online módon, a könyvtár honlapján a Katalógus menüpontból. A bejelentkezés után valamennyi könyvtárunkból kölcsönzött dokumentumait egyszerre láthatja.
 
Hogy hogyan tud online módon hosszabbítani? Segítünk ebben, kövesse az alábbi használati útmutatót!

 

2020. március 19-én 21 éve, hogy az Informatikai és Könyvtári Szövetség meghirdette az Internet Fiestát, amelyhez idén is több száz könyvtár csatlakozott, köztük mi is. 

A költészet napja alkalmából „Legyél te a költő!” címmel versíró pályázatot hirdet a József Attila Könyvtár iskolás gyerekek számára, két korosztályban, kétféle feladattal.

Legkedvesebb versem címmel megyei szintű rajzpályázatot hirdet 1–8. osztályos tanulók részére – a költészet napja alkalmából – a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Gyermekkönyvtára.  

A vészhelyzet ideje alatt kiemelt szerepet kap az online adatbázisok távoli elérése, ezért az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz (MeRSZ, a Szotar.net és az AKJournals adatbázisok) távoli elérést biztosít 2020. április 30-ig. Egyszeri regisztrációval a 3 adatbázis otthonról is használható.

Ezekben a napokban a könyvtár ugyan zárva tart, de a könyvtárosok szívesen segítenek azoknak a diákoknak, egyetemistáknak, főiskolásoknak, akik éppen a diplomamunkájuk megírásával foglalkoznak, vagy valami más iskolai dolgozathoz szükségük lenne megfelelő szakirodalomra.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár olvasásnépszerűsítő sorozatot hirdet 3. és 4. osztályos általános iskolai tanulók számára. A háromfordulós játék fődíja a legjobban szereplő 7 csapat számára gazdag programot kínáló – ingyenes – olvasótábor a Bogácsi Thermálfürdő Kft. által üzemeltetett ifjúsági táborban 2020. július 11-től 15-ig.

Múlt egy kattintásra  címmel fotópályázatot hirdet a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (3530 Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Mucsi József Megfúvám szittya lantomat című könyvének bemutatója 2020. március 5-én, csütörtökön délután fél 5-kor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). Gyarmati Béla aranytollas újságíró, író, nyugalmazott színházigazgató bevezetője után Némethi Lajos szerkesztő, a Herendi 2004 Kiadó vezetője beszélget a szerzővel. A könyvből részleteket olvas fel Balázs István előadóművész.

Pages