Legfrissebb híreink

„Közös nevező” címmel augusztus 5-én délután az Avas városrészben található szervezetek, intézmények mutatkoznak be az ott élők számára. Az érdeklődőket színes programokkal várja öt szervezet, köztük a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Móra Ferenc Könyvtára.

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a következő tanévre is meghirdeti a segédkönyvtáros-képzést. Jelentkezési határidő: 2020. augusztus 31.

A könyvtárosok szívesen segítenek a kutatóknak, így azoknak a diákoknak, egyetemistáknak, főiskolásoknak is, akik éppen a diplomamunkájuk megírásával foglalkoznak, vagy valami más dolgozathoz szükségük lenne megfelelő szakirodalomra.

Szemere Bertalan jogász, politikus, országgyűlési képviselő, a Batthyány-kormány belügyminisztere, majd miniszterelnök és belügyminiszter a közéleti tevékenysége mellett íróként is jelentőset alkotott. Irodalmi hagyatékának egyik különleges darabja a Forradalmi jellemképek alcímmel megjelent Lombok és töviskék. Az 1854-ben Párizsban készült kőnyomatos kéziratmásolat a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár féltett kincse.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár (Miskolc, Görgey A. u. 11.) nyári napközis táborba hívja a kisiskolásokat (az 1., 2., 3. és 4. osztályosokat).

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban – a központi épületben és valamennyi tagkönyvtárban is – 2020. július 1-jétől ajándékot kap az első 100 beiratkozó.

Június 15-től a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi tagkönyvtára teljes körűen visszaállítja szolgáltatásait. 
Látogatóink a könyvtárak nyitvatartási idejében vehetik igénybe a szolgáltatásokat.

 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár 7 fordulós helyismereti játékot hirdet.

A 36 éves Magda egy francia tanyára kerül gondozónőnek, ahol egy stroke-ból lábadozó idős férfit kell ápolnia. Az összezártság, az egymásrautaltság, a multikulturális környezet és a kommunikációs nehézségek furcsa helyzetek elé állítják a nőt. Ráadásul állandó feszültséget keltenek a megérzett titkok és a veszélyhelyzetek. A gondozónő Bátorligeti Mária első regénye. Holnap Magazin kiadásában jelent meg.

A 91. Ünnepi Könyvhét 2020. júniusi rendezvényeit karanténba szorította a koronavírus. A miskolci Erzsébet tér most nem változik könyvtérré, és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár is csak részlegesen tart nyitva. De a könyvtár honlapján és közösségi oldalán rendhagyó könyvnapokat tartunk.

Pages