FMP-E/1801/1.1./012

A projekt címe
„Múlt egy kattintásra” – Kassa és Miskolc nevezetes emléktáblái 

Azonosító száma
FMP-E/1801/1.1./012

A vezető kedvezményezettje
Kassai Bocatius János Nyilvános Könyvtár (Verejná knižnica Jána Bocatia v Košiciach)

A projekt partnere
II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár

Az elnyert támogatás
33363,83 €

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár által elnyert támogatás
15008,32 €

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85%-os támogatási intenzitásával kerül finanszírozásra.

Futamidő
2019. 03. 15. - 2020. 02. 15.

Összefoglaló
A projekt célja, hogy Kassa és Miskolc városok történetét, építészeti nevezetességeit, helytörténeti eseményeit és személyiségeit egy emléktáblákról szóló interaktív, mobil applikáción keresztül bemutassa. A projektben egy szabadon letölthető és felhasználható magyar-szlovák-angol nyelvű mobil alkalmazás fejlesztése valósul meg, amely Miskolc 50 emléktábláját mutatja be. Az applikáció tartalmazza az emléktáblák fotóit, a róluk szóló információkat, szakirodalmat. Elérhetővé válik egy 3D-s virtuális séta, amely a kiválasztott emléktáblák bemutatását segíti.

Az applikáció használatát egy kisfilm mutatja be, amely szabadon letölthető, illetve a könyvtár új, nagyképernyős TV-jén megtekinthető.

A projektben meghirdetésre került az emléktáblákhoz kapcsolódó fotóverseny 2019 őszén, melynek első három helyezettje pénzjutalomban részesült. A kiírásra beérkezett alkotások a projekt keretében vásárolt 18 darab paravánon kerültek kiállításra Miskolcon a könyvtárban, valamint Kassán.

A projektben egy 48 oldalas kiadvány is napvilágot látott, melynek célja a program, az emléktáblák és az applikáció bemutatása.

A projekt eredményei 2 workshop rendezvényen kerültek bemutatásra a nagyközönség, valamint kulturális és turisztikai szervezetek, szakemberek részére.

Az applikációt bemutató kisfilm

Az applikációt bemutató kiadvány Letöltés

Az applikáció az alábbi QR-kódok segtíségével tölthető le.

Virtuális séta a könyvtárban és 8 emléktáblánál

Sajtómegjelenések Letöltés

Rendezvények 

2019. november 18. - Workshop és kiállításmegnyitó

2020. január 23. - Workshop II.

A projektet bemutató aloldal a Kassai Bocatius János Nyilvános Könyvtár honlapján