Elérhetőség

3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11.
Posta: 3501 Miskolc, Pf. 176.
Telefon: 46/503-120
Fax: 46/340-448
rakoczi@rfmlib.hu
kolcsonzes@rfmlib.hu

Nyitvatartás

hétfő, csütörtök: 10.00–18.00
kedd, szerda, péntek: 8.00–16.00
szombat: zárva

Online hosszabbítás

Olvasójegy vonalkód
Jelszó (Pl.: 0101)
Elfelejtett jelszó

Slider

Kitüntetett költőnk
Az államalapítás ünnepe, augusztus 20. alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Fecske Csaba József Attila-díjas költő. (Ez a felvétel legutóbbi könyvtári kötetbemutatóján készült.)
Üdv Miskolcról!
Nem egy, hanem kétszáztizenegy (plusz 1) lillafüredi képes üdvözlőlappal lepheti meg szeretteit, barátait, aki megvásárolja a Lillafüred – szívélyes üdvözlettel című kötetet. Igazi miskolci ajándék!
Nyári nyitvatartás
Augusztus 31-ig nyári nyitvatartás szerint várjuk olvasóinkat. A központi épület július 29-től felújítási munkák miatt zárva lesz. A korábban meghirdetett július 30-i gyermekkönyvtári kézműves foglalkozás elmarad. Kattintson a képre!
Könyvajánló
Szabó Magda kötetben korábban meg nem jelent írásait tartalmazza a Nekem a titok kell című válogatás. Ebben olvasható az a miskolci riport, melynek kapcsán vetődött fel a kérdés: regényhőseit is elhozta Miskolcra az író?
A hónap könyvritkasága
Legújabb régiségünk egy 1836-ban Kassán megjelent színműgyűjtemény. A kötet szerzője, Klestinszky László főállását tekintve ügyvéd, főbíró volt, de műkedvelő színészként Dérynével is játszott. Kattintson a képre!
Tanfolyam
A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár segédkönyvtáros-képzést indít 2019 szeptemberében. Jelentkezési határidő: szeptember 1. További részletekért kattintson a képre!