Bartók-összes – kritikai kiadás

A Gyermekeknek, Bartók Béla zeneműveinek összkiadásából az első kötet már megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Zenemű- és Médiatárában. A készülő kritikai kiadásról a Magyar Zene 2017. évi 1. számában jelent meg interjú Vikárius László és Kerékfy Márton szerkesztőkkel.

A Gyermekeknek zongorára korai és átdolgozott változatát tartalmazó kiadvány közreadója Vikárius László és munkatársa Lampert Vera, kiadója a müncheni G. Henle Verlag és az Editio Musica Budapest. A kötetben szereplő Gyermekeknek sorozat eredetileg nyolcvanöt darabból állt, majd revízió után hetvenkilencre csökkent. Ezt a sorozatot két változatban adják közre, mely a zeneműkiadásban is egyedinek számító prezentálási forma.
A hét műfaji sorozatban, 48 kötetre tervezett összkiadás Somfai László irányításával indult meg az Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetének Bartók Archívumában. Az összkiadás célja Bartók egész zeneszerzői életművének tudományos igényű közreadása a kutatás és az előadóművészet számára. Az sorozat utolsó darabjára – az optimista becslés szerint – huszonöt évet kell várnunk. A sorozat következő kötete, a Concerto már ebben az évben megjelenik.