Miért éppen Alaszka?

A népszerű televíziós sorozatot megidéző kérdés teljesen helytálló lenne, ha nem Katona Ferenc tartana előadást Alaszkában jártam címmel a Martin-kertvárosi Tompa Mihály Könyvtárban.  

Róla azonban közismert, hogy a világ számos pontján járt már, és más útjain sem riasztotta el sem a hó, sem a hideg, sem a hegyek. Így az ő esetében teljesen helytálló az a válasz is, hogy egyszerűen azért érdemes elutazni Alaszkába, mert létezik.

És az sem mellékes, hogy különleges a Földnek ez a szeglete. Nemcsak hideg, hiszen ott is van nyár (legalábbis a déli részeken), nemcsak havas, mert olyan színorgiát teremtenek a tavaszi-nyári virágok, ami melegebb éghajlatokon sem általános – és semmiképp nem unalmas egy turistának, mert szinte befogadhatatlan mennyiségben kínálja a természet rendkívüli szépségeit.

Hogy mindemellett volt-e más oka Katona Ferencnek arra, hogy oda utazzon? Az kiderül az Utazók klubja januári találkozóján, 16-án, kedden délután 4 órától, a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Tompa Mihály Könyvtárában.