A miskolci volt a legkreatívabb csapat

Az ország 96 versenyző csoportja közül lett a negyedik legjobb a miskolci Szóköz csapat az 5 hónapon át tartó Nagy Könyves Beavatás olvasásnépszerűsítő játékban. Ugyanők elnyerték a Legkreatívabb feladat különdíját is! 

Be kell vallanunk, a címben az nem egészen precíz megfogalmazás, hogy „a miskolci” csapat – ugyanis Miskolcról sok, egészen pontosan hét csapat nevezett a játékba: az 5en a világ ellen, a Griff&él, az Élienek 3, az Öt kismalac, a Sugárszennyezett Neonpillangók, a Szóköz és a TSZOFF. Köszönjük, hogy velünk játszottatok és gratulálunk a sok szép kreatív feladathoz, amelyeket készítettetek!
Öt olvasással és alkotással teli hónap után a Nagy Könyves Beavatás a végéhez ért. A fiatalok ez idő alatt montázst készítettek, zenei aláfestést kerestek könyvekhez, összefoglalták a könyv tartalmát 160 karakterbe, újratervezték a kötet borítóját, visszajátszották a könyv egy adott jelenetét, szimulációs játékot és fanfictiont készítettek. Miközben különböző könyvtári programokon is részt vettek.
A játékról az 5en a világ ellen csapat így vélekedett: „Ez egy hihetetlen nagy élmény. Ez az egész egy új szintre emelte az olvasást. Rengeteg nagyszerű könyvet ismerhettünk meg a verseny által, amit magunktól lehet, hogy nem találtunk volna meg.”
Az élményeken túl más nyeremények is várták a játékosokat. Az eredményhirdetést március 25-én tartották az Országos Széchényi Könyvtárban, ezen a programon 140 fiatal vett részt. A Nagy Könyves Beavatást a szegedi Lyra csapat nyerte meg, ez úton is gratulálunk nekik. A második helyen a salgótarjáni Lostinbooks csapat, a harmadik helyen pedig a ráckevei Scriptorius csapat végzett. A negyedik helyet szerezte meg a miskolci Szóköz csapat, akik a Legkreatívabb feladat különdíját is elnyerték.
Hogy mivel? Azt itt lehet megnézni! 
A játékról a szervezők készítettek egy összefoglalót.
Mi pedig további jó olvasást kívánunk és várunk mindenkit könyvtárunk Tinisarkába egy-egy beleolvasós könyvválasztásra vagy egy jó beszélgetésre!