Kiss Tibor Noé író a könyvtárban

A „Műút a könyvtárba vezet” sorozat 38. estjének vendége Kiss Tibor Noé író, az Inkognitó és az Aludnod kellene című kötetek szerzője lesz november 6-án csütörtökön este fél 6-tól II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Kiss Tibor Noé íróval a könyvtári Műút-esten Jenei László író, a Műút szerkesztője beszélget majd. A következő ajánlást is Jenei László fogalmazta meg.
– Az utóbbi évek egyik legtehetségesebb fiatal prózaíróját látjuk vendégül következő rendezvényünkön. Kiss Tibor Noé első könyve ,,az Inkognitó olyan tapasztalatokról szól, amelyekről a mai magyar társadalom nagyon keveset tud. A könyv egy olyan fiatal története az ezredforduló Magyarországán, aki a felnőtté válás során szembesül alakulóban lévő identitásának nem szabályos vonásaival.” Talán először szólhatunk a transzneműségről egy mainstream prózai mű kapcsán. Kiss Tibor Noéfriss regénye, az Aludnod kellene is mintha a semmiből került volna elénk: tárgya szó szerint egy a semmi szélén egyensúlyozó szegregátum, ipari felépítményeit elvesztő zsáktelepülés, kihulló életekkel. Nem szeretek nagy szavakkal dobálózni, de ritka az ilyen írói teljesítmény, jelentős regénnyel van dolgunk. Kvalitásaiban – a témabeli eltérésektől eltekintve – egyenrangú társa Borbély Szilárd nagy sikerű Nincstelenekjének. Jó szívvel ajánlom figyelmükbe a kivételes adottságú szerzőt!