Könyvtári királyság – 2015

A könyvtári királyság a gyermekkönyvtárban van. Itt bárki az Olvasók királya/királynője lehet: ha ismeri (vagy megismeri) az ajánlott könyveket, és megoldja, majd beküldi – helyesen kitöltve – a mellékelt feladatlapot.

Az Országos Könyvtári Napok keretében a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában az idén is megválasztják, sőt megkoronázzák az Olvasók királyát és az Olvasók királynőjét. A megtisztelő címet azok a gyerekek kaphatják meg, akik elolvassák a könyvtár által ajánlott könyveket, majd kitöltik az irodalmi művekkel kapcsolatos feladatlapot.
Az idén a következő könyvekhez kapcsolódnak a játék kérdései: Ádám Valérián: Csángó mesék. Bp., Móra Könyvkiadó. 2010; Az álomlátó fiú: furfangos magyar népmesék. Szekszárd, Palatinus Kiadó. 2002; Bálint Ágnes: Mazsola. Bp., Holnap Kiadó. 2002; Berg Judit: Rumini. Bp., Pozsonyi Pagony Kft. 2006; Lázár Ervin: A manógyár. Bp., Osiris Kiadó, 2002. (A könyv elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtárban is: mek.oszk.hu)
A pályázati lap letölthető a könyvtár honlapjáról vagy átvehető a gyermekkönyvtárban. A kitöltött feladatlapot október 5-ig kell eljuttatni a könyvtárba – személyesen, postán (II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyermekkönyvtára, 3530 Miskolc, Görgey Artúr u. 11.) vagy e-mailben (gyermek@rfmlib.hu).
A könyvtári „királykoronázás”, az ünnepélyes eredményhirdetés, valamint a könyvajándékok ünnepélyes átadása 2015. október 11-én, az Országos Könyvtári Napok záró rendezvényén, a Könyves Vasárnapon lesz a könyvtárban.

A feladatlap
 

Csatolmányok