Az edelényi kastély a Magyar Krónikában

Kastélyország – olvashatjuk a Magyar Krónika áprilisi számának címoldalán, és lapban Csontos János bemutatja megújuló kastélyainkat, köztük az edelényi L’Huillier-Coburg-kastélyt is.
„Tinédzserként gyakorta megfordultam akkori legjobb barátomnál, Atusnál Edelényben. Amikor épp nem az iszapos Bódvában fürödtünk, nem az óriás cseresznyefán legeltünk vagy nem a kanyargós hegyi ösvényeken bicikliztünk, az omladozófélben lévő L’Huillier–Coburg-kastély parkjában ütöttük el az időt. A kastély falát kamaszos tiszteletlenséggel mandinernek használtuk: remekül visszapattant róla a bőrlabda. Nem szólított meg bennünket senki a sajátos edzésmód miatt: az impozáns épületegyüttes ebek harmincadján volt. Amúgy sem találtak funkciót neki…” – idézi személyes emlékeit az ózdi születésű, József Attila-díjas író, költő. Folytatás a Magyar Krónikában – és Edelényben!
Ez a lap is megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A központi épületben (Miskolc, Görgey A. u. 11.) keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!