Kisgyőr a Szabad Földben

Sulykoló az első ajándék címmel jelent meg fényképes riport Kisgyőrről a Szabad Föld július 22-i számában. Kovács István írása elsősorban az itteni fafaragásokról, a népművészeti hagyományok újraéledéséről szól. A cikkben megszólal a „fából faragott falu motorja: Kékedi László” fafaragó, a Népművészet mestere, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Kisgyőr polgármestere, ő mesél a családi fafaragó táborokról, ő mondja el, hogy megújulnak a kőkerítések, készül a Lajta László-szobor és a harang is a Betlemen-szoborcsoport református harangtornyába. 
„Közép-Európa legnagyobb betlehemes faábrázolása és a monumentális Golgota hirdeti a kisgyőri emberek és a magyar népművészet kiválóságainak keze munkáját. Az 1700 fős borsodi település összesen 127 fából készült kültéri alkotással büszkélkedhet és a látnivaló folyamatosan bővül” –olvashatjuk a bevezetőben. Folytatás a Szabad Földben.
Ez a lap is megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A központi épületben keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!