Nagy utazás Iránban  

Nagy utazás Iránban címmel Lipuszné Valkányi Katalin ny. egyetemi oktató tart vetített képes előadást április 25-én, csütörtökön délután 5 órától a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Lipuszné Valkányi Katalin az egyetemi munkája mellett nyaranként idegenvezetőként is dolgozott. Nagyon sokfelé járt a világban, és ha teheti, most is utazik. Véleménye szerint nemcsak az élmények, nemcsak az ismeretbővítés miatt fontos az utazás. Más kultúrák megismerése jelentős mértékben szolgálja a mi helyes önértékelésünket is. Ahhoz, hogy igazán otthon érezhessük magunkat ebben a világban, meg kell ismernünk a velünk élő népeket, a természeti kincseket, az épített örökség, a kultúra, a művészetek csodáit.
Lipuszné Valkányi Katalin szerint minden jó utazást legalább háromszor megél az ember: először, amikor felkészül, másodszor, amikor úton van, harmadszor, amikor felidézi élményeit, tapasztalatait. A tanárnő az idén Iránban járt. Erről az útjáról tart mlegközelebb, 2019. április 25-én, csütörtökön délután 5 órától vetített képes előadást a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

A sorozat előadásai

Nagy utazás – Burmában
2019. március 21., csütörtök 17.00
Nagy utazás – Iránban
2019. április 25. csütörtök 17.00
Nagy utazás – Mongóliában
2019. május 23., csütörtök 17.00