Járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatos tájékoztatás FRISSÍTVE!

Tisztelt Olvasóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épülete és valamennyi fiókkönyvtára a kialakult veszélyhelyzetre tekintettel

2020. MÁRCIUS 16-tól a további intézkedésig

SZÜNETELTETI személyesen igénybe vehető szolgáltatásait.

Az intézmény minden rendezvénye elmarad.

Az olvasók érdekében a könyvtár az alábbi intézkedéseket hozta:

  • A kikölcsönzött könyvek lejárati határidejét egységesen április 15-re meghosszabbítja.
  • A visszahozni kívánt könyveket sem a központi épület, sem a fiókkönyvtárak nem tudják átvenni.
  • A zárvatartás idején késedelmi díj nem keletkezik, az addigi tartozás összege nem növekszik tovább. A bezárás előtti tartozás kifizetésére jelenleg nincs mód.
  • Dokumentumok előjegyzésére nincs lehetőség, sem telefonon, sem e-mailben, az online előjegyzés sem működik. A már teljesült előjegyzések csak a könyvtárak nyitásakor vehetők majd át.
  • Új beiratkozásra és a zárvatartás ideje alatt lejárt beiratkozás meghosszabbítására nincs lehetőség. Az olvasójegy érvényességétől függetlenül a kint lévő könyvek lejárati határideje egységesen április 15.
  • Kölcsönzésekről, lejárati határidőkről a kolcsonzes@rfmlib.hu e-mail-címen, a könyvtári szolgáltatásokra vonatkozóan a rakoczi@rfmlib.hu címen érdeklődhetnek. Telefonon (46/593-222) és a honlapon található online chat fórumon 8–16 óráig állnak rendelkezésre a könyvtárosok.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A rendkívüli helyzetre való tekintettel most nem csak a regisztrált olvasók, hanem bárki, korlátozás nélkül hozzáférhet a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez. A fenti adatbázisokhoz ingyenes hozzáférést kérhetnek, így otthonról is használhatják ezt a szolgáltatást. A kódokat e-mailben igényelhetik a simonm@rfmlib.hu e-mail-címen.

Friss információkért kövesse Facebook oldalunkat és honlapunkat.

Megértésüket köszönjük!