Közös kiállításra invitálják a festészet szerelmeseit

Útjaink címmel nyílik kiállítás Mezei Zsuzsa és Stefan Gnandt munkáiból szeptember 30-án, szerdán 16 órakor Miskolcon a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtárban. A két művész legújabb munkáit bemutató tárlat az intézmény nyitvatartási idejében 2020. november 13-ig tekinthető meg.

Mezei Zsuzsának a korábbi években is nyíltak tárlatai a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban, melyeken megmutathatta művészi sokszínűségét, természeti formáit, tájképeit, csendéleteit. A miskolci művésztanár 1989-től tagja a Zempléni Rajztanárok Alkotó Körének. Sárospatak és Zemplén szépsége, valamint a Bodrog és a Hernád csodás tükröződése meghatározó szerepet tölt be még most is művészetében.

A festőművész 1997-ben kapcsolódott be a rozsnyói „Malom” nemzetközi művésztelep munkájába. Mezei Zsuzsa alkotásaiban a természetből kiválasztott elem elveszti tárgyi jelentőségét, a kép struktúrája válik alakító tényezővé. Színhasználatában a tompa akkordú, pasztelles felületek jellemzik, de kedveli egy téma több változatban történő megoldását, trilógia jellegű variálását is.

A másik kiállító művész Stefan Gnandt 1952-ben született Mezőfényen, ahol az általános iskolai tanulmányait is végezte, majd a közeli nagyvárosban, Nagykárolyban érettségizett 1971-ben. Rajztanári diplomáját a Temesvári Egyetemen szerezte, 1977-ben. Tagja a Romániai Képzőművészek Szövetségének. Több nemzetközi nívódíj tulajdonosa, valamint 16 nemzetközi alkotótábor szervezője és művészeti vezetője Németországban, Magyarországon és Romániában.