Darabokra tépve – pódiumműsor

Tallián Mariann és Lázár Balázs, a budapesti Pinceszínház művészei június 8-án, kedden délután fél 5-től mutatják be Darabokra tépve című pódiumműsorukat a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A zenés irodalmi összeállítás az Aradon kiadott Irodalmi Jelen tavaly júniusban megjelent Trianon-emlékszáma alapján készült.

Tallián Mariann és Lázár Balázs pódiumműsorának címe – Darabokra tépve – az Irodalmi Jelen főszerkesztőjének, Böszörményi Zoltánnak a Darabokra tépett táj című versére utal. „…ezeréves vágy kúszik az égbolt / testére / liliomszínű ragyogásban / lépteimet írom / a darabokra tépett / tájra.” Ez is elhangzik majd az esten, és talán a saját versét is elmondja a költőként rendszeresen publikáló színész, akinek a Trianon-ecloga című verse került be az Irodalmi Jelen ünnepi számába. Közel 60 szerzőt vonultatott fel a lap a Kárpát-medence minden szegletéből Kolozsvártól Munkácson át Budapestig és Dunaszerdahelyig, Elzászig és Szabadkáig. Az ismert költők, írók – így például Kosztolányi Dezső, József Attila, Karinthy Frigyes – mellett a legfiatalabb irodalom képviselőit is megtalálhatjuk a lapban. Műfajilag is változatos az összeállítás, van benne fiktív levél, elbeszélés, novella, esszé, tárcanovella és sok vers.
A tavaly augusztusban a Tokaji Írótáborban Tallián Mariann és Lázár Balázs már bemutatta az Irodalmi Jelenben megjelent művek felhasználásával készült estjét. Ennek sikerén felbuzdulva a lap szerkesztősége úgy döntött, a Trianon-emlékszámot a két művész előadásának köszönhetően bemutatják más településeken is. Így tervezték meg ezt a turnét, melynek egyik állomása a miskolci könyvtár.

 

A rendezvényre ezen a linken lehet regisztrálni:

Regisztráció