A Kazinczy-hangjátékról az Édes Anyanyelvünkben

Kováts Dániel: Hű valék – ezzel a címmel jelent meg az Anyanyelvápolók Szövetsége lapjában, az Édes Anyanyelvünk 2022. februári számában a Kazinczy Ferenc munkásságát bemutató, Kováts Dániel által írt, szerkesztett hangjátékról szóló írás.
Az elemzett irodalmi mű keretjátéka szerint középiskolások készülnek egy országos versenyre, és így kerülnek elő a bemutatott Kazinczy-írások. A dramatikus műnek, a CD-melléklettel megjelent kiadványnak köszönhetően olyan érzése lehet az embernek, mintha most is ott tevékenykedne széphalmi birtokán Kazinczy – fogalmazta meg a kritika szerzője, Juhász Zoltán András. Összegzésképpen írja:. „Az igényes szövegválogatás, a játékos és művészi megszólaltatás, a képes anyag választékossága és a zenei részletek autentikussága hozzásegíti a 21. századi olvasót, hogy egyre jobban megértsük a régi mestert, és szavait cselekedetekké formálhassuk.”
Az Édes Anyanyelvünk című folyóirat is jár a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. A központi épületben keresse az I. emeleten!