Leporello a könyvtárban, katalógus az operában

Opera-mesék: Hábetler András operaénekes és barátai előadásában
Leporelló, a kisgyermekek népszerű mesekönyve százszámra megtalálható a gyermekkönyvtárban. Csendben várják olvasóikat. Viszont az első, a világhírű – de nem hajtogatható – a könyvtári mesedélutánon dalra fakad. Biztosan elénekli majd a Katalógus-áriát is. Az idősebbek tudják, ez bizony nem könyvtári katalógus lesz. A további titkokat a gyerekek is megtudhatják Hábetler András operaénekes és barátai Opera-mesék című előadásán március 28-án, pénteken délután 2 órától a II: Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Görgey A. u. 11.).

Hábetler András operaénekest a miskolci közönség jól ismerheti: többször vendégszerepelt a városban, az operafesztivál rendezvényein és a Miskolci Nemzeti Színház operaelőadásain is. Ebben az évadban Mozart legnépszerűbb operája, a Don Giovanni szerepel a színház műsorán, és a címszereplő szolgája, Leporello – az egyik szereposztásban – Hábetler András. A népszerű operaénekes – ha éppen Miskolcon próbál vagy játszik – szabadidejében rendszeresen látogatja könyvtárunkat. A Zeneműtár munkatársaival beszélgetve vetette fel, hogy szívesen tartana barátaival, kollégáival a könyvtárban is operanépszerűsítő előadásokat. Tavaly májusban Herczenik Anna operaénekessel és Cser Ádámmal, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatójával meséltek híres operákról és énekeltek népszerű részleteket. (Az itt látható felvétel is akkor készült.) Az idén újra a barátait hozza el a könyvtárba Hábetler András, és várja az opera régi és leendő barátait március 28-án, pénteken délután 2 órára a II: Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületébe.
Kedvcsinálóként olvassunk bele a Katalógus-áriába: „Íme donna ez a szép katalógus! / Aki kedvese volt, beleírtam. / Ez a leghívebb névsor mi itt van, / és ha tetszik, most olvassuk át. / Hatszáznegyven Itália földjén, / Németalföldön van százharminckettő, / száz francia, török van vagy ötven, / Spanyolhonban, hát biz' itt épp ezerhármat lát…”