Irodalmi maraton – felolvasás a könyvtárban

Az alapításának 90. évfordulóját ünneplő kassai Bocatius János Közkönyvtár az idén is megrendezi az Irodalmi maratont. A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – korábbi évek hagyományainak megfelelően – most is csatlakozik a kezdeményezéshez, és egy napon: május 28-án, szerdán délelőtt 10-től este 6-ig itt is „hangot kapnak” a könyvekbe zárt klasszikusok.  


Live streaming video by Ustream

Kassán a könyvtári évforduló apropóján az idén elsősorban jubiláló cseh írók műveiből hangzanak el részletek, ennek viszonzásaként a cseh fővárosban tartandó maratoni napokon szlovák szerzők írásaiból olvasnak fel az irodalombarátok. De természetesen más klasszikus szerzők műveivel is kapcsolódhatnak az érdeklődők az országokon átívelő szellemi kapcsolathoz.
Miskolcon a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében – az I. emeleti olvasótérben – május 28-án, szerdán délelőtt 10 órakor kezdődik a felolvasás. Itt is olvashatnak a jelentkezők jubiláns íróktól, cseh és szlovák szerzőktől, és persze magyar vagy bármilyen nemzetiségű klasszikustól is. A miskolci könyvtárosok külön is felhívják a figyelmet a szlovák fővárosban élő magyar író, Mács József műveire. A szerző a közelgő ünnepi könyvhéten – június 13-án, pénteken délután fél 5-től – a könyvtár vendége lesz.
Akik szívesen csatlakoznának az Irodalmi maratonhoz, jelentkezhetnek a jatek@rfmlib.hu címen. Írják meg: mikor tudnának részt venni a felolvasásban. Akik pedig szívesen meghallgatnák, hogyan támasztható fel papírsírjából az irodalom, jöjjenek a könyvtárba, vagy kövessék honlapunkon az eseményeket!