Az Akadémiai Kiadó is távoli elérést biztosít

A vészhelyzet ideje alatt kiemelt szerepet kap az online adatbázisok távoli elérése, ezért az Akadémiai Kiadó adatbázisaihoz (MeRSZ, a Szotar.net és az AKJournals adatbázisok) távoli elérést biztosít 2020. április 30-ig. Egyszeri regisztrációval a 3 adatbázis otthonról is használható.

MeRSZ

http://www.mersz.hu

Az Akadémiai Kiadó elektronikus gyűjteménye folyamatosan bővülő tartalommal biztosít magyar nyelvű alapműveket jogtisztán, a digitális anyagok minden előnyét felkínálva.
A https://mersz.hu/egyeb/regisztracio oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény / vagy Nem vagyok hallgató kiválasztásával lehetséges regisztrálni.

Szotar.net

https://www.szotar.net/

Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz és spanyol szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is. 
A www.szotar.net/egyeb/regisztracio/ oldali regisztrációval és a legördülő listából az intézmény / vagy Nem vagyok hallgató kiválasztásával automatikus hozzáférést kaphatunk a szótárakhoz április végéig.

Akadémiai Kiadó folyóiratok

akademiai.com/

A Kiadó legtöbb folyóiratát teljes szövegű hozzáféréssel, regisztráció vagy külön belépés nélkül elérhetővé tették az akademiai.com oldalon 2020. április 30-ig.

Akadémiai Digitális Archívum
Március 23-tól a Szaktárs portálon (https://www.szaktars.hu/akademiai/) már regisztráció nélkül elérhető az Akadémiai Kiadó gondozásában 1950–1996 között (kisebb számban 1996 után) megjelent tudományos könyvek gyűjteménye is.
Amennyiben a hazai rendkívüli állapot úgy kívánja, a hozzáférési időszakot meghosszabbítják, kövessék a hírleveleket és Facebook oldalukat (https://www.facebook.com/akademiaikiado/) további információkért.