Íróink, költőink a Magyar Naplóban

A Tokaji Írótábor küldetése címet adta L. Simon László József Attila-díjas író, költő, a Tokaji Írótábor Egyesület elnöke a Magyar Napló 2020. szeptemberi számában megjelent vezércikkének. Bevezetőjében Fekete Gyula 1983-ban megjelent írótábori feljegyzéseit idézi, aki azt írta a tokaji találkozók kapcsán, hogy itt „mindig időszerű közéleti gondok kerülnek ilyenkor terítékre – településfejlesztés, aprófalvak jövője, lakótelep…” L. Simon László cikkében megemlékezik arról, hogy Fekete Gyula sokszor felemelte szavát a családok védelme érdekében, és rendszeresen felhívta a figyelmet a népességfogyás veszélyére. Végül arra jut a szerző, ma is van dolga az íróknak, költőknek. „A jövőben még határozottabban kell vállalnunk az írótábor örökül kapott küldetését: magas színvonalon szólni a közös ügyeinkről: a haza és a nemzet sorsáról, geopolitikai érdekeinkről, a V4-ek országaival való együttműködésről, a családok, a fiatalok, az olvasáskultúra jövőjéről”.
A Magyar Napló 2020. szeptemberi számában jelent meg a szögligeti születésű, jelenleg Arnóton élő József Attila-díjas Fecske Csaba Trüngüpli című novellája, és a beregszászi születésű, Sárospatakon élő Finta Éva költő két verse, a Belső kert és az Időtlen.
A Magyar Napló, a Magyar Írószövetség lapja megtalálható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban is. A központi épületben keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!