Jegyes könyvek, jeles olvasók, neves költők

A magyar kultúra napja alkalmából és az Arany János-emlékév tiszteletére két kiállítás is nyílik a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Görgey A. u. 11.), majd a két 200 éve született költő, Arany János és Tompa Mihály barátságáról tart előadást Imolay dr. Lenkey István művelődéstörténész. 

A 200 éve született Arany János költő műveiből, a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár gyűjteményében található Arany-kötetekből a könyvtár földszintjén látható kiállítás. Az I. emeleti olvasótérben Jegyes könyvek, jeles olvasók címmel Imolay dr. Lenkey István – a putnoki Holló László Galériának adományozott – ex libriseiből nyílik kiállítás január 19-én, csütörtökön délután fél 5-kor.
A kiállítást Vasné dr. Tóth Kornélia, az Országos Széchényi Könyvtár tudományos munkatársa nyitja meg. A megnyitó műsorában közreműködik Sári Virág (gitár).
Ezt követően, délután 5 órától Egy barátság története: Arany János és Tompa Mihály címmel Imolay dr. Lenkey István művelődéstörténész tart előadást a könyvtár földszinti nagytermében. Az előadót Zsuponyóné Ujváry Mária, a putnoki Gömöri Múzeum és Holló László Galéria vezetője mutatja be.

(A Lenkey István pipás portréja című festmény D. Kovács Éva alkotása)