A Kaleidoszkóp képei – Técsi Ágnes kiállítása

Kaleidoszkóp címmel Técsi Ágnes festményeiből, grafikáiból nyílik kiállítás december 10-én, kedden délután fél 5-kor a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.). A különleges bevezetést sejtetető szó- és hangképes megnyitó előadója Jacsó Pál ügyvéd, költő és Kocsis Nándor, a Miskolci Egyetem Zeneművészeti Intézetének klasszikus gitár szakos hallgatója lesz.

Técsi Ágnes eredeti végzettsége, napi munkája nem kapcsolódik a képzőművészethez, autodidaktaként kezdett festeni, rajzolni. Alkotásait korábban is bemutatta már Miskolcon, és 2016-tól, amióta tagja a Kletz László Lajos képzőművész által vezetett Diósgyőri Képzőművész Stúdiónak, velük is több csoportos kiállítása volt Miskolcon és a megyében (2017-ben Mezőkövesedem, 2019-ben Sárospatakon és Szikszón).
Técsi Ágnes különböző technikákkal készíti alkotásait, tulajdonképpen folyamatosan keresi a számára legmegfelelőbb anyagot és kifejezésmódot. Jelenleg leginkább olaj- és pasztellképeket készít. A témaválasztása is folyamatosan változik. Ennek kapcsán így fogalmaz: „Legszívesebben élet- és utcaképeket, figurális vagy tájképeket készítek, de ez mindig változik attól függően, hogy milyen téma, látvány, vagy gondolat ragadja meg a gondolataimat az adott pillanatban.” Hogy miért fest? Erre a kérdésre a következő választ adta: „Az alkotómunkában találtam meg azt a nyugalmat, boldogságot, kihívást, különleges világot, ami teljessé tesz.”