Kirándulás Miskolcon – könyvbemutató a könyvtárban

Séta a belvárosban, autós kirándulás Miskolcon – ezekre invitálja a Miskolc a várad, az életed című könyvének olvasóit Reiman Zoltán blogger.

Reiman Zoltán miskolci blogger. A szó legteljesebb értelmében miskolci: itt született, nevelkedett és tanult, Miskolcon szerzett szakmát, talált munkahelyet és alapított családot. A történelem és az olvasás iránt megmutatkozó szenvedélye körülbelül öt éve fordult Miskolc felé. Olvasott, kutatott – majd létrehozta saját blogját, ahol a város mindenkori életét, történetét jellemző, befolyásoló legendákat és nagyon is valós történéseket tesz közzé.

A közelmúltban, ebből az időben és térben kalandozó blogból kinőve könyv született. A Miskolc a várad, az életed című kötet nem olyan vallomás, mint amit a címe sugall. Ám a rövid, egy nap alatt könnyedén bejárható, Miskolc belvárosába invitáló séta, illetve a hosszabb autós túra, amely a várost teljes egészében megmutatja, mégis egyfajta vallomás. Arról, hogy Reiman Zoltán a 21. század elején miként látja azt a napok és emberek százezrei által formált képződményt, amit mi egyszerűen csak Miskolcnak szoktunk nevezni.

Reiman Zoltán eddigi élete nagy részében, 31 évig a Martintelepen, azaz Martin-kertvárosban élt, így az ottani Tompa Mihály Könyvtárban igazán családias hangulatú bemutató várható február 13-án, szerdán délután 4 órától.