Mézgáék, a kalandregényes család

Az Országos Könyvtári Napok keretében meghirdetett Regényes családok, családregények című rejtvényünk minden vízszintes sorába egy-egy irodalmi mű, ismert regény címét kellett beírni, viszont megfejtésként, a kiemelt függőleges sorban nem irodalmi mű, hanem egy rajzfilmsorozat címe rejtőzött. A Mézgáékról ugyan nem született klasszikus családregény, viszont a magyar családok körében ma is népszerű ez a sok-sok kalandot megélt família.

A rejtvény helyes megfejtését 128 olvasónk juttatta el a miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. A legszerencsésebb miskolci pályázóink jutalomkönyvüket a könyvtár központi épületében (Miskolc. Görgey Artúr u. 11.), a földszinti kölcsönző pultnál vehetik át, a más településen élőknek postán küldjük el a nyereményt.
A szerencsés nyertesek: Besztercei Józsefné, Miskolc; Horváth Tamásné, Sajóvámos; Nagy Jázmin Amarilla, Szendrő; Orosz József, Miskolc, Papp Sándorné, Miskolc. Külön köszönjük a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola és Óvoda 8/b osztályos tanulóinak és osztályfőnöküknek, hogy megoldották a feladatot. A számukra összeállított ajándékcsomag is a központi könyvtárban vehető át. Gratulálunk!