Pawel atya a Demokratában

Az engesztelés estéje címmel jelent meg a Magyar Demokrata 2021. december 15-i számában az egykor Miskolcon szolgált, lengyelországi születésű Pawel Cebula minorita szerzetessel készült beszélgetés.
Pawel atya ma már az egri Szent Antal-templom plébánosa, de a beszélgetés során megemlékezik miskolci élményeiről is. Elmondja az őt kérdező Sinkovics Ferenc újságírónak, hogy itt ismerte fel mélyebb, spirituális okát az ő magyarországi küldetésének. „Az anyukán litván származású. És amikor eljött Miskolcra, a diakonátusi szentelésemre, elvittem a diósgyőri várba, és éppen azt magyaráztam neki, hogy Szent Hedvig apja, Nagy Lajos építtette az erődítést, akkor azt felelte, már tudom, hogy az Isten miért küldte a fiamat Magyarországra. Azért, hogy megköszönje Szent Hedvignek és a magyaroknak, hogy felvétette Litvániával a keresztséget…” Folytatás a Magyar Demokratában.
Ez a lap is jár a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárba. A központi épületben keresse az I. emeleti folyóirat-olvasóban!