Szótárazzon otthonról – kérjen kódot a könyvtárból!

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek, így olvasóink korlátozás nélkül hozzáférnek a kiadó szótáraihoz, valamint alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.

A szótárak elérhetősége: eisz.szotar.org
Az elérhető szótárak, szolgáltatások listája: http://akademiai.hu/info/szotarszolgaltatas_intezmenyi_elofizetok_szamara
Az Akadémiai Kiadó angol, német, francia, holland, olasz és spanyol szótárai mellett egy- és többnyelvű szakszótárak teljes szócikkanyaga hozzáférhető az adatbázisban. Az egynyelvű szótárak között megtalálható A magyar helyesírás szabályai 12. kiadása, az Idegen szavak és kifejezések szótára, a Magyar értelmező kéziszótár és a Magyar szinonimaszótár is.
A MeRSZ elérhetősége: eisz.mersz.org
Az Akadémiai Kiadó elektronikus gyűjteménye évről évre folyamatosan bővülő tartalommal biztosít magyar nyelvű alapműveket jogtisztán, a digitális anyagok minden előnyét felkínálva. A szolgáltatás a friss tartalmak mellett számos olyan nélkülözhetetlen referenciamunkát tesz ismét elérhetővé, amelyek nyomtatásban már nem vagy csak igen nehezen hozzáférhetőek.
Az elérhető művek köre folyamatosan bővül, naprakész listája itt érhető el: http://akademiai.hu/info/mersz
A fenti adatbázisokhoz könyvtárunkban ingyenes hozzáférést kérhetnek beiratkozott olvasóink, így otthonról is használhatják ezt a szolgáltatást. A kódokat e-mailben igényelhetik a simonm@rfmlib.hu email címen, vagy személyesen a könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 11.) kérheti az I.  és a II. emeleten a könyvtárosoktól.