A Tokaji Írótábor témája: az I. világháború

A 46. Tokaji Írótábor 2018. augusztus 16-tól 19-ig tartó tanácsozásainak címe egy Ady Endre-verset idéz: „Halottak élén” – az első világháború a magyar irodalomban és művészetekben – tekintettel az első világháború befejezésének 100. évfordulójára.

Ady Endre, Babits Mihály, Kassák Lajos, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Tersánszky Józsi Jenő… és sorolhatnánk azon irodalmi nagyjainkat, akik valamilyen formában megörökítették életük egyik legmeghatározóbb és legborzasztóbb élményét, a nagy háborút. De említhetnénk számos zeneszerzőt és képzőművészt is. Az idei Tokaji Írótáborban a művészet és a háború kapcsolatát elemezik a résztvevők – egyéni sorsokat, az emberi egzisztenciát érintő súlyos kérdéseket az irodalom, a művészet látószögéből nézve.
A tanácskozás helyszíne Tokaj, a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A tábor hagyományainak és nemrég bevezetett reformjainak megfelelően a tanácskozást kulturális programok kísérik: alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, koncertek, felolvasó est, kiállítás, gyerekprogramok és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.
Bővebb információ és jelentkezés az Tokaji Írótábor honlapján: http://www.tokajiirotabor.hu